Камера на Живо от Центъра на Разлог

15-ти декември наближава. Вижте местата, където е снимана мегапродукцията „Междузвездни войни: Последните джедаи“

Една от най-трескаво очакваните премиери този сезон наближава – от 15.12. Star Wars: The Last Jedai ще се развихрят в кинозалите на двата мола. Голяма част от билетите вече са продадени.
Макар последните епизоди да бяха леко разочароващи за почитателите на поредицата, преди началото на всеки следващ епизод еуфория обзема феновете вече 40-та година. Това показва и фактът, че официалният трейлър на филма има близо 40 милиона гледания в YouTube. Добър или лош, за много хора филмът е просто задължителен за гледане!
Истерията „Междузвездни войни“ е толкова всеобхватна, че от години се разпространява от големия екран в реалния живот. Няколко световни издания изготвят списък на туристически дестинации за модерни джедаи, които да се потопят в атмосферата на филма на местата, където са заснети някои от най-известните сцени. Ето нашите топ 3, които подбрахме за вас:
  1. Тунис
Страната е пълна с интересни места за Star Wars-туризъм. Много от сцените на Татуин са снимани в Ксар Хедада, градче с едва 1300 жители, или както е известно в „Невидима заплаха“ – Мос Айсли. Друг поклоннически град е Матмата, където хотел Сиди-дрис представлява родното място на Люк Скайуокър. Край соленото езеро Шот ел-Джерид пък ще разпознаете фермата на Оуен и Беру Ларс – чичо и леля, които отглеждат Люк. Десетки от сцените из пустини  и каньони също са сахарски пейзажи от Тунис.
  1. Италия
Сватбата на Анакин и Амидала се състои в имението Дел Балбинело на езерото Комо в Италия. Доза романтика получаваме и на една от поляните в околността. В Италия има две емблематични места. Едното е кралският дворец в италианския град Казерта, който се превъплъщава в двореца на Набу. Струва си да го посетите дори и никога да не сте гледали филмите! Другото е изригващия вулкан Етна в Сицилия, който служи за илюстриране на Мустафар – планетата на битката между Оби Уан и Анакин.
  1. Испания
Севиля…Излишно е да описваме красотата на този испански град, който се радва на огромен туристически поток и без „Междузвездни войни“. Ако все пак искате да се пренесете в Теед на Набу от епизоди I и II, можете да го направите на испанските стъпала в Севиля.
Разбира се, има и много други места, където можете да „влезете във филма“ – буквално това става в музеите Мадам Тюсо в Лондон и Берлин, където позирате като пилот на хилядолетния сокол до Чубака, както и в Дисниленд в Токио и Лос Андежлис, където атракциите, базирани на филма имат цели 54 сценария. А за тези от нас, които не можем да си позволим пътуване до подобни дестинации, остава да влезем на 4DX прожекциите в Пловдив.