Камера на Живо от Центъра на Разлог

16 отбора и две осмици в Суперлигата от новия сезон, първите четири, от този сезон – домакини на предварителни турнири

Шестнадесет отбора да играят в първата група по волейбол при мъжете – Суперлигата на България за предстоящия сезон 2020/2021. Такова решение взеха представители на клубовете, които имаха среща днес за обсъждане на бъдещия формат. Сбирката се проведе в офиса на Българска федерация по волейбол, като на нея присъстваха представители на 11 клуба от елита. Предложението ще бъде внесено на предстоящия на 15 юни Управителен съвет на федерацията, който трябва да го утвърди официално.

Определянето на формата в Суперлигата доведе до дискусии, като имаше предложения за 12 и 14 отбора, но в крайна сметка с 6 на 5 гласа бе приет формат с 16 отбора.

Първите четири тима от крайното класиране в Суперлигата за изминалия сезон – Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Добруджа 07 (Добрич) и Монтана ще бъдат домакини на предварителните турнири, от които ще стане ясно разпределението на 16-те участника в елита за сезон 2020/2021. Това бе решено на вчерашната среща на клубовете, които излязоха с предложение за следващия УС на БФВ относно формата на елита за предстоящия шампионат.

Клубовете решиха 16-те тима да бъдат разделени в две групи – първа осмица и втора осмица. Също така бе взето решение и за участниците в плейофите. Предложението е това да са първите шест от първата осмица и първите два от втората осмица. Все още обаче това е не е окончателно, като предстои нова дискусия по въпроса и взимане на окончателно решение.Предварителни турнири ще предшестват началото на шампионата, като начина им на провеждане остава да се дискутира допълнително.

Тетевен Волей е последният клуб, който е подал заявка за участие в Суперлигата, като така бе оформен броя от 16 тима.

Ето всички отбори за новия сезон в Суперлигата:

Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Добруджа 07 (Добрич), Монтана, Марек Юнион-Ивкони (Дупница), Пирин (Разлог), Левски София, ЦСКА, Дунав (Русе), Черно море (Варна), Арда (Кърджали), Славия, Ботев (Луковит), Берое 2016 (Стара Загора), ПСК Локомотив (Пловдив) и Тетевен Волей (Тетевен).

Източник: bgvolleyball.com