Камера на Живо от Центъра на Разлог

20 роли на Доналд Тръмп в киното и телевизията

Ролите му са съвсем кратки и в повечето случаи милиардерът играе себе си, т.е. не се налага да се напъва в търсене на изразни средства. За някои от роличките си Доналд Тръмп не получава т.нар. „credit” – името му не е изписано във финалните надписи, но за известен човек като него това не е проблем. Важното е да се появи пред публика.

Всъщност голяма част от екранните му изяви се заключават точно в това – да предизвикат дяволита усмивка у зрителя, виждайки един неприлично богат човек, който минава за малко през студиото, за да получи дозата си адреналин.

Първата роля на Тръмп е в тв комедията за богато чернокожо семейство The Jeffersons. През онази 1985-а той е на 39 години.

Следват „Привиденията не го правят” (Ghosts Can’t Do It, 1989) на Джон Дерек с участието на Бо Дерек и Антъни Куин. За тази си роля милиардерът „печели” наградата „Златна малинка” за най-лоша поддържаща роля.

През 1992 г. бъдещият президент се появява в лобито на хотела в „Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк“. Закачката тук е, че по това време Тръмп е собственик на хотел Plaza.

Следващите роли са в The Pickle (1993) и в сериала „Свежият принц от Бел Еър” (1994), където се появява с втората си съпруга Марла Мейпълс, която впрочем е актриса.

Минава за кратко и през семейната комедия „Малките разбойници” (1994) и Across the Sea of Time (1995).

През 1996 г. Тръм се снима в два филма с Упи Голдбърг – „Еди” и „Съдружникът”.

Удовлетворява егото си и в сериалите The Nanny (1996), NightMan (1997) и Spin City (1998).

През 1998 г. играе във филма за легендарния нюйоркски нощен клуб от 70-те – „54“ (1998), както и в „Знаменитости” на Уди Алън.

Едва ли някой в България е обърнал внимание на изявата му в сериала Sabrina, the Teenage Witch, но не така стои въпросът с популярния „Сексът и градът“ (1999).

През 2001 г. милиардерът се включва с третата си съпруга Мелания в „Зулендър“ на Бен Стилър. През 2002 г. участва в популярния и у нас сериал „Монк”, както и в „Срок за влюбване” със Сандра Бълок и Хю Грант.

През 2004 г. се снима в комедията Marmalade, а през 2011 в Horrorween.

За добро или лошо, през следващите четири години Доналд Тръмп не само ще играе главната роля, но и ще е сценарист и режисьор на един дълъг филм, в който ще участват всички американци.

Дано лентата е успешна, защото събитията отвъд Океана дават своите отражения и тук, в Европа.

Източник jilo.bg