Камера на Живо от Центъра на Разлог

24-ти май, най-светлия, най-българския празник отбелязаха в Банско

С тържествен концерт, изнасяне на знамената на училищата и хиляди усмивки, бе отбелязан в Банско 24 май – денят на българската просвета, култура, и на славянската писменост.

За да празнуват заедно денят на Светите братя Кирил и Методий, на централния площад в планинския град се събраха ученици, учители, просветни и културни дейци, както и хиляди развълнувани граждани.
С пъстра програма, подготвена от най-важните участници в празника – талантливите деца на Банско, бе поздравена обществеността.

Както се полага на този ден, незабравим като детството и вечен като земята ни, бяха връчени награди на изявени учители, ученици и културни дейци. Незабравка Икономова – дългогодишен читалищен председател, дала своя огромен принос за развитието на читалищното дело в Банско, дари на своята голяма любов, читалище „Никола Вапцаров”, свои лични отличия за дейността си, които ще останат във фонда.

В знак на признателност към работата на учителите, културните и просветни дейци, празникът продължи с коктейл, организиран от ръководството на община Банско.