Камера на Живо от Центъра на Разлог

27-годишен от Баня отнесе глоба, ритал патрулка и обиждал полицаи

Васил Кузманов е признат за виновен по повдигнатото му от Районна прокуратура – Разлог обвинение за хулиганство.

Заради чистото си съдебно минало той отърва по-строгите, предвидени по закон наказания – лишаване от свобода или пробация и обществено порицание, и получи административно наказание – глоба в минимален размер 1000лв., заради отправени обиди към полицейски служители и нанасяне на щети в размер на 62.80 лева на служебния им автомобил.

Случаят е от 16 юни 2016 година. След настъпило пътно произшествие с майката на подсъдимия на улица „Бяла река“ в Разлог той пристигнал на място и започнал да й крещи, като в яда си започнал да рита с крак по предната броня на патрулния автомобил „Опел Астра” на полицейското управление в Разлог. От ритниците се счупили щипките, държащи бронята, и лайсната, прикачена към нея, паднала на земята.
Двамата полицейски служители се опитали да укротят обвиняемия, който обаче започнал да крещи и по тях. Те му поискали обяснение за непристойните действия и документ за самоличност. Мъжът отказал да се легитимира и започнал да им отправя обидни думи, като нарекъл двамата полицаи „боклуци“, „тъпанари“ и „лайнари“.

Заради хулиганските му действия е арестуван и отведен в полицейското управление, където е задържан.