Камера на Живо от Центъра на Разлог

27-годишна румънка блъсна с автомобила си алпиниста Боян Петров и еколог в Кресненското дефиле

lineyka427-годишна жена е управлявала „Ауди“-то, което блъсна двама мъже в Кресненското дефиле днес. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. От там уточниха ое, че пострадалите са 43-годишни мъже от София, които са извършвали експертни дейности в района. Същите са транспортирани за оказване на медицинска помощ в МБАЛ-Благоевград.

Както E79news съобщи пътният инцидент стана около 11:15 часа в района на Османската чешма в Кресненското дефиле. Автомобилът, който е с италианска  регистрация, но управляван от румънка, излиза вдясно от пътно платно и блъска двамата мъже. По първоначална информация алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са двамата пострадали. Те са броели прегазените животни на ГП- Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”. Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Д-р Огнян Митев: Състоянието на алпиниста Боян Петров е тревожно

„Състоянието на алпиниста Боян Петров е по-тревожно. Има множество фрактури – на ребра, на крайници, но най-тревожното е, че е с пукнат череп. Наранени са му и белите дробове“. Това заяви за Е79news д-р Огнян Митев, управител на благоевградската МБАЛ

„И двамата са контактни, в съзнание са, но нищо не си спомнят от произшествието. На метри от тях е имало и трети техен колега, който не е пострадал, той в момента дава показания пред полицаите. Два реаномобила от Военна болница вече пристигнаха и пострадалите всеки момент ще бъдат транспортирани в София”, каза за още д-р Митев. 

Източник E79 News