Камера на Живо от Центъра на Разлог

293 са случаите на COVID-19, 9 души са излекувани

Новите случаи на COVID-19 у нас са 17 и стават общо 293. Има излекувани 9 души. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

13 от новите случая са в София, във Варна има 1 нов случай, в Пловдив също е установен 1 нов случай – на персонал от болница, в Сливен също има 1 нов диагностициран – съпруг на първата заразена в града, в Пазарджик също има един нов случай на 60-годишен мъж. Това обясни ген. ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Има и двама служители на МВР, които са заразени. 13 медици са заразени.

Днес един човек е изписан от „Пирогов“, след като е излекуван и така общо излекуваните у нас стават 9. Четирима души от ВМА са изписани за домашно лечение, тъй като са с леки симптоми, но все още не са излекувани.

В тежко състояние у нас са 9 души – 5 са в „Пирогов“, 1 е в Окръжна болница в София и 3 в Благоевград.Тримата доказани с коронавирус пациенти, в МБАЛ-Благоевград, днес са се влошили и след обяд са били преместени в реанимация. Те са с двустранни пневмонии, интубирани са, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Това са майката и дъщерята, съответно на 75 и 53 години. Двете са родом от Горно Драглище, но са живеели в Благоевград. Установено е,че те са контактували с 12 лица, които са поставени под домашна карантина. Третият болен е от Банско. Той е работил на кабинковия лифт, влошил се е и също е интубиран.

Англичанинът на 78-години от Банско, който бе първия пациент заболял в региона е вече здрав и днес го изписват.

Най-младият пациент е на 3 години, а най-възрастният е на 81 години. Общо 99 души лежат в болница, като 53 са в София. Деца не са приети за лечение в болница.

Източник: E79 News
Източник: regiona.bg