Камера на Живо от Центъра на Разлог

48 часа в снеговалеж Разлог = Камари от сняг, непочистени улици, мисията невъзможна за пешеходците и още нещо…

Снегът ни захвана от неделя. Вече трети ден вали сериозно. Над 50 сантиметра нов сняг натрупа в Разлог през последното денонощие. Хората се оплакват, че машините не смогват, а в района продължава да вали и в момента. Други пък споделят, че пътната обстановка в прохода Предел е ужасна и има много закъсали автомобили. Добре е, че поне няма откъснати населени места и бедстващи хора. Учебните занятия протичат нормално.

Улиците са под всякаква критика. Образували са се коловози, на места, а под снега е заледено. Явно няма опесъчаване, няма хвърляне на сол, луга или каквото там се използва. Дори и ръчно.

Ръчно! Ръчно , бе, хора! Какво е това чудо ръчно да се опесъчава? Сякаш живеем в миналия век. Толкова ли е бедна тази община, та не може да си позволи да закупи свястна техника или да ангажира хора, които разбират от снегопочистване и притежават свястна техника, а не трактори за оран с рало отпред или пък самата тя робува на нечии интереси. Или пък трябва нещо друго да си помисли човек?

Не е нужно за всяко нещо, което се осъществява в полза на града да избирате местни изпълнители и така да показвате своя местен шовинизъм. Посочете изпълнители, ако ще и от другия край на България, но да свършат работата качествено. А при сегашното положение – ни качество, ни смеете да ги глобите, ако не свършат работата както трябва. И това не се отнася само за снегопочистването.
Пешеходците, горките, стъпват на петолевки. Някой има ли идея по малките улички що за ад е? Та възрастните хора, вероятно, не могат да отидат до магазина хляб да си купят.

Коментар: Връх „Иван Вазов“ е открит за посетители

Недейте да мислите, че 10 човека мрънкат, а останалите се чувстват прекрасно и се чудят как да ви издигнат на пиедестал.

И проблемът не се свежда само до чистенето на „някакъв“ си сняг. Хубаво, разбрахме, че сте натрупали голямо състояние за мащабите на малка България и не ви пука почти от нищо, но излезте вече, поне за малко, от тази паралелна вселена, в която живеете. Интересувате се само от себе си и хора, които ви стоят диван чапраз. От останалите, само за месец, знаем кога. Но вторите са много повече и все някога ще им писне.