Камера на Живо от Центъра на Разлог

49 вече са служителите на МВР с COVID-19, последният заразен е пожарникар от Разлог

Служителите на министерството на вътрешните работи, заразени с COVID-19 ,вече са 49, но нито един от тях не е в тежко състояние. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов след заседанието на ресорната парламентарна комисия. Той обясни, че последният заразен от редиците на МВР е пожарникар от Разлог

„Първите заразени бяха служители на аерогарата в София, които работят в Охранителна полиция. Слава богу засега се разминаваме с малък брой служители”, коментира министър Младен Маринов. Той допълни, че МВР-болница е оборудвана и напълно готова да приема служители на МВР с коронавирус.
„Има отделено крило на болничното заведение, което е оборудвано“, каза Маринов.

Той днес е разговарял със здравния министър болницата да бъде добавена в списъка на лечебните заведения, които се борят със заразата, но е настоял да бъде предимно за лечението на служители на МВР и техните семейства, за да се гарантира националната сигурност.„Това е гръбнакът на националната сигурност, това са 50 хил. души, слава богу, съставът успя да се предпази“, коментира вътрешният министър. Той напомни още, че временно законът беше променен и МВР получи правото да получава дарения не само от държавни институции, но единствено за борба с пандемията.

Източник: trafficnews.bg