Камера на Живо от Центъра на Разлог

5 бързи трика за справяне с махмурлука

Лятото е време за купони и дълги летни патрита. Няма как да излезете да се забавлявате и да не пийнете няколко чаши от любимото си питие, все пак лятото е време за разпускане. Обаче винаги ни притеснява утрешния ден, в който ще ни боли глава и ще трябва отново да пием хапчета, за да се почувстваме добре.

Алкохолът предизвиква множество химически реакции в тялото, които определно водят до неприятни симптоми. Има някои храни и напитки, които биха могли да заменят хапчетата сутрин след лудо парти.Ето кои са те:

1. Вода и айрян – след прием на алкохол тялото се обезводнява и трябва да приемете колкото се може повече течности. Някои хора дори имат диария след препиване и в този случай течностите ще свършат добра работа. Трябва да хидратирате тялото си колкото може повече, за да се възстанови баланса на електролитите. Преди лягане си сложете шише с вода до вас и пийнете преди да заспите.

2. Пресни плодове, фрешове – пийнете портокалов фреш например, за да можете да заредите тялото си с витамини и да можете да станете от леглото след тежката вечер. Хапнете банан или киви, за да си набавите желязо. След напиване плодовете са много важна част от възстановяването, защото съдържат множество витамини, които биха могли да ви помогнат да се вдигнете от леглото.

3. Топла супа – бабиният начин за справяне с махмурлука е топла супа, която ще облекчи стомаха ви и ще го успокои. Тя също ще повиши защитните сили на организма и би могла да ви помогне със справянето с махмурлука.4. Мазна закуска – доказано е, че мазна закуска също би могла да помогне при главоболие след препиване. Например, можете да си изпържите яйца с бекон, които според някои специалисти помагат. Според други биха помогнали филиики с мед. Просто хапнете нещо, което обичате , но не в големи количества, защото е възможно да започне да ви се гади, което определено не е нужно в такъв момент.

5. Кафе – доста хора мислят, че кафето би могло да им помогне след препиване, но не винаги е така. То свива кръвоносните съдове и може и да ви помогне, но може и да влоши състоянието ви. Ако всеки ден се събуждате с чаша кафе в ръка, си направете по-малка доза и вижте как ще се почувствате. Ако се чувствате добре, можете да пийнете още малко. А ако сте от хората, които не приемат кофеин ежедневно, по-добре ще е да избегнете сутрешното кафе, когато имате махмурлук.

Източник trafficnews.bg