Камера на Живо от Центъра на Разлог

5 исторически личности, умрели от лакомия

Не случайно лакомията е един от 7-те смъртни гряха. Този порок може да ви убие. Буквално. Не са малко случаите, в които хора са умирали от преяждане или препиване. Храната и напитките са обвинявани за смъртта на много бележите личности през годините.

Вижте 5 от най-известните случаи, в които вечерята се е оказала последна:

Хенри I

Хенри I е най-малкият син на Уилям I Завоевателя, крал на Англия (1100 – 1135). Хенри обичал да се наслаждава на обилната храна и една вечер, противно на съветите на лекаритe си, изял огромна порция миноги, които били от любимите му ястия. Скоро след това починал от хранително отравяне.
Миногите са древен вид риби, подобни на змиорки, които имат назъбена уста, с която смучат кръв.

Дени Дидро

Френският философ и писател обичал храната и хората от обкръжението му знаели, че понякога прекалява с нея. През 1784 година той вечерял със съпругата си и тя му направили забележка, че е ял прекалено много. Минути след това той паднал мъртъв.
Адолф Фредерик

Крал Адолф Фредерик бил известен лакомник. Той умира, след като прекалява с десерта след вечеря. Шведският владетел изял няколко омара, хайвер, кисело зеле и изпил доста шампанско. След обилната вечеря похапнал популярния шведски десерт – кифличка с крем, сервирана в купа с прясно мляко. Но една не му била достатъчна и затова изял цели 14.

Закари Тейлър

Закари Тейлър е 12-ият президент на САЩ. На 4 юли 1850 година, по повод националния празник на страната, той цял ден обикалял под парещите лъчи на слънцето в горещия летен ден. Когато се прибрал, изпил няколко кани с ледена вода и мляко и изял огролно количество череши. Починал след няколко дни.

Тихо Брахе

Датският астроном Брахе умира през 1601 година, след като прекарал часове на един банкет. Умира 11 дена по-късно.

Източник fakti.bg