Камера на Живо от Центъра на Разлог

5 мита за Града на ангелите

Ел Ей – един от най-големите икономически, културни и развлекателни центрове в света, е учреден на 4 април 1850 година. Всички свързваме Града на ангелите с Холивуд и точно това е причината да си създаваме погрешна преценка за него. Ето и най-разпространените митове за Лос Анджелис:

1. В Ел Ей винаги е слънчево.

Тези, които познават града, са наясно, че това съвсем не е така. Слоят от облаци над океана е известен с името Юнски мрак. Има го през цялото лято, затова в повечето случаи времето е облачно поне до обяд, особено на плажа.

2. На плажа винаги е горещо.

Всъщност средната температура по плажовете на Лос Анджелис е около 21 градуса през цялата година. През лятото температурите са високи, от порядъка на 27-32 градуса, но нерядко падат и до 21.

3. Всички работят в развлекателната индустрия

Да, Холивуд е Меката на киноиндустрията, а много известни личности имат имения в областта. В действителност обаче градът е най-големият производствен център на САЩ и повечето му жители работят именно в производството.
4. В Ел Ей всички са красиви

Наистина по моловете и в престижните нощни клубове непрекъснато циркулират красиви хора. Въпреки това по-голяма част от населението на града е със свръх тегло, също както в останалата част на страната.

5. Плажовете са пълни с русокоси красавици

Холивуд е известен с красивите си тунинговани красавици с платиненоруси коси. Повечето от тях обаче дефилират по плажовете на Ориндж Каунти. Лос Анджелис е със смесено население, тъй като се намира недалеч от Мексико. Това е и причината 44 процента от жените да са латиноамериканки.

Източник marica.bg