Камера на Живо от Центъра на Разлог

5 неща, които ви правят противни за хората

Ако ви е трудно да създавате нови приятелства, помислете дали причината за това не е в поведението ви. В галерията ни може да видите 5 чести от характера, които най-много дразнят другите.

Всеки човек иска да бъде харесван, да има приятели и половинка и със сигурност всеки човек се интересува от мнението на околните. Затова на никого не му е приятно, че го мислят за дразнеща и неприятна личности.

Има аспекти на поведението, които отблъскват околните, и може ви да не ги забелязвате, но другите определено ги виждат. Разберете какво кара хората да не търсят контакт с вас.

В галерията ни са изброени 5 неща, с които създавате лошо впечатление. Тези черти от характера ви пречат да създавате приятелства.

1. Говорите предимно за себе си

Ако говорите основно за себе си и своите постижения, околните няма да се чувстват добре в компанията ви. Разговорът трябва да върви в две посоки и както вие споделяте, така трябва да дадете възможност и на другите. Обсебвайки вниманието на другите, като се концентрирате само върху своя живот, няма да спечелите нови приятели.

2. Често прекъсвате

Неумението да слушате също е причина за по-трудното сприятеляване с околните. Дори да имате някакъв коментар, изчакайте човека до вас да си довърши мисълта. Честото прекъсване дразни и показва неуважение към човека, с когото общувате и заради той едва ли ще говори отново с вас.


3. Много се оплаквате

Внимавайте да не сте и от хората в другата крайност – тези, които само се оплакват. Хленченето не е приятно за никого и ако единственото, за което говорите е как ви липсва това или онова, или пък се оплаквате, че животът не е справедлив към вас като към другите, ще отблъснете хората от себе си.

4. Постоянно правите забележки на другите

Никой не обича критиката. И затова ако човекът не ви е близък, не ви е питал за мнение или пък не ви е колега, от чиято работа зависи и вашата, не правете забежки. Ще ви сметнат за злобен и заядлив, ако критикувате, без никой да ви е питал за мнение.

5. Досаждате

Непрекъснато да напомняте на хората за себе си също няма да ви донесе нови приятели. Да споделяте няколко пъти на ден селфитата си във Фейсбук, да пишете съобщения на всеки час е досадно и дори човекът срещу вас да не е толкова свободолюбив, с вас ще иска повече дистанция.

Източник laf.bg