Камера на Живо от Центъра на Разлог

5 причини да дадете на кожата си алое вера

За лечебните свойства на алое вера се знае отдавна и в днешно време растението се използва все по-активно в ежедневието ни. Още маите преди хиляди години са определяли зеленото чудо като източник на младост и са вярвали не само в неговите полезни свойства, но и в това, че носи успех в живота. Често хората отглеждат алое вера в домашни условия, възползвайки се от всички негови ползи и предимства вкъщи.

Ако искате кожата ви да бъде здрава и мека, със сигурност ще я направите такава, ако ежедневно й поднасяте продукти с високо съдържание на алое вера. Тропическото зелено растение е отлично почистващо средство, също така прави кожата да изглежда по-млада, здрава, мека и еластична, стяга порите и предотвратява появата на бактерии и инфекции. Изобщо, ако искате универсален помощник, който да помогне за добрия вид на кожата ви, това е нещото, от което се нуждаете.

Интересен факт е, че в алое вера се съдържат над 160 полезни съставки. Това са множество витамини, амино и мастни киселини, минерални вещества, храносмилателни ензими и много други. Ако все още това не ви е достатъчно, за да го добавите в ежедневната си рутина, ще ви посочим още 5 причини, които да ви убедят в полезните му свойства.

  1. Алое вера спомага за обмяна на веществата и засилва кръвоснабдяването на органите, капилярите и кръвоносните съдове. Благодарение на него, кожата се възстановява изключително бързо.
  2. Както споменахме в началото, наричат го източник на младост и това се дължи на факта, че спомага за появата на колаген и еластин, които, както добре знаем, поддържат кожата млада и еластична.
  3. Има свойството да премахва най-горния слой мъртви клетки на кожата и по този начин я почиства повече от ефикасно, премахвайки уморения й сивеещ нюанс.
  4. Поради съдържанието на хиалуронова киселина, спомага за овлажняването на кожата и за задържането на този процес за възможно най-дълго време. Алое вера е един от най-добрите естествени овлажнители.
  5. Цялостно защитава кожата по няколко направления, стимулирайки процесите вътре в тялото от една страна и борейки се с вредното влияние на околната среда. Полезното растение може да “хваща” опасните ултравиолетови лъчи и да премахва свободните радикали от организма ни.