Камера на Живо от Центъра на Разлог

Владимир Зографски е на финал в Пьонгчанг

Ски скачачът Владимир Зографски пръв от българите стартира в официално състезание на олимпийските игри и пръв се класира за финал. Самоковецът постигна в квалификационния опит 98,5 м и получи 118 т, които го наредиха на 17-о място от 57 стартирали. Влади остави след себе си в класирането доказани имена като Нориаки Касай (Яп), Дайки Ито (Яп), Роман Коуделка (Чех) и Грегор Шлиренцауерн (Ав).

Така на 10-и февруари от 14,35 ч (българско време) Зографски ще участва във финала на малката шанца. Пръв в квалификацията е Андреас Велингер (Гер) със 103 м и 133,5 т.

„В сравнение с пробния ми скок преди квалификацията този бе доста по-добър, коментира с усмивка Зографски. – Все още съм малко непостоянен. Да се надявам, че събота, когато е финала ще е един от нашите щастливи дни. За финала ще ми трябва малко повече спокойствие и концентрация в детайлите специално при отскока. В последните 3 метра преди отскачането от трамплина съм доста изнервен. Опитвам се да използвам доста сила и именно там допускам грешки. Времето също ми влияе, но тази вечер бе доста „топло“ в сравнение с последните 2 дни. Да се надявам и на финала да е така“.
За разлика от прогнозата за квалификацията времето наистина се смили над Влади. Вместо очакваните около – 27 градуса температурата бе едва минус 8, но с вятъра се усещаше някъде над минус 15.

Източник standartnews.com