Камера на Живо от Центъра на Разлог

76-годишният Бай Иван стана рекордьор по брой актове… за 12 часа

76-годишен шофьор от Шумен постави абсолютен рекорд по брой актове за 12 часа. Отделно срещу него е започнало и досъдебно производство, защото е карал пиян, не е спрял на стоп палка, блъснал умишлено полицейска кола и се опитал да избяга от местопроизшествието, пише „Телеграф”.

Каръкът Иван Желязков бил спипан по получен сигнал на телефон 112, че има намерение да се качи да кара пиян. Полицейски екип получил сигнала и щом джипът се появил, полицай се опитал да го спре. Бай Иван обаче не се подчинил, полицаите се метнали в патрулката след него, но той ги ударил странично и продължил към кв. „Дивдядово”. Там вече го спипали, а дрегерът отчел 1.39 промила. Последователно му съставили четири акта – за неспиране на стоп палка, за управление на лек автомобил след употреба на алкохол и още един акт за липса на „Гражданска отговорност”.
Нощта бай Иван изкарал в полицейския участък. Пуснали го преди изтичане на 24-часовия срок още на сутринта. 12 часа след първия инцидент полицаи, вече от друг патрул, забелязали подозрителен джип със свалени номера. Нарушителят се оказал отново Иван Желязков. Направили му нов акт за каране без табели на МПС, което не е регистрирано по съответния ред, както и за каране с отнета книжка.

Източник TrafficNews.bg