Камера на Живо от Центъра на Разлог

,,Alternative international“ представя идеята си за Доброволчески клуб на ученици от СУ „Братя Каназиреви“

Сдружение ,,Алтернативи Интернешънъл“ -Разлог представя идеята си за Доброволчески клуб на ученици от СУ „Братя Каназиреви“ –гр.Разлог като част от проекта “Доброволческа Академия” , финансиран по програмата на Министерство на младежта и спорта – Национална програма за младежта https://www.facebook.com/youthinfobg/? fref=mentions.

“Доброволческа академия” има за цел да създаде доброволчески клубове в местни училища в Разлог, Благоевград и Кочериново. Реализирането на проекта ще доведе до популяризиране на възможностите за полагане на доброволчески труд и увеличаване броя на доброволческите инициативи и кампании в двете области.
Екипът на Алтернативи Интернешънъл се срещна с ученици от 10 и 11 клас и голяма част от тях се присъединиха към доброволческия клуб. Заедно с учениците ще се реализират различни доброволчески инициативи и ще се опитаме да направим доброволчеството отново модерно сред младите и обществеността. През ноември предстои обучение на новите членове на Доброволчески Клуб, с което да се стимулират техните лидерски и организационни умения.

Проект “Доброволческа Академия“ се финансира от Национална програма за Младежта на Министерството на Младежта и спорта и се координира от Сдружение Алтернативи Интернешънъл.