Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Световен ден на танца

24.11.2023

Световния ден на танца (International (World) Dance Day) се чества от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО на рождения ден на френския хореограф Жан-Жорж Новер (Jean-Georges Noverre), реформатор и теоретик на хореографията, който влиза в историята като „бащата на съвременният балет“.

На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти,танцьори, които обичат музиката и танците.Световният ден на танца събира танцьори от различни държави по света за да отпразнува универсалната същност на изкуството, да прескочи всички политически, културни и етнически бариери и да събере хората в мир и приятелство благодарение на един общ език: езика на танца.

Последвайте ни:

Детайли

Дата:
24.11.2023

One thought on “Световен ден на танца

  1. Ваня Вълкова

    Защо пишете непроучени неща? Жан Жорж Новер е роден на 29.04. и рождената му дата е избрана за Международен ден на балета от Юнеско през 1982 г. Датата 24.11. е Световен ден на танцуващите, независимо какъв стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Абонамент за новини