Камера на Живо от Центъра на Разлог

LG вгражда IoT в битовата техника

iotLG планира масово внедряване на технологии за интернет на нещата (IoT) в своята битова техника, съобщи корейското издание „Pulse by Maeil Business News Korea”.

Очаква се през 2017 г. всички нови битови уреди на LG да включват IoT елементи, вкл. достъп до интернет през Wi-Fi и разпознаване на реч и изображения с помощта на изкуствен интелект.

LG вярва, че като една от първите компании, усвоила IoT, ще запази своята конкурентоспособност на бързо променящия се и растящ пазар за интернет на нещата.

Всички нови битови уреди на компанията от следващата година ще предлагат възможност за отдалечено управление със смартфон, според източник от корейския гигант.

Нещо повече, LG замисля робот с изкуствен интелект, който ще допълни екосистемата на умния дом. През септември т.г. подразделението на компанията за битова техника обяви, че формира екип от специалисти в областта на изкуствения интелект и роботите.

Същевременно, през третото тримесечие LG изпревари шведския си конкурент Electrolux на пазара за битова техника и вече заема второ в света по приходи, които възлизат на 3,73 млрд. долара за периода юли-септември, съобщи The Korea Herald.

Успехът на LG се дължи на популярността на нейната техника от премиум клас, предлагана с бранда Signature, както и на силното търсене на перални машини с корейската марка, отбелязват анализаторите.

Източник TechNews.bg