Камера на Живо от Центъра на Разлог

Microsoft блокира ъпдейт на Windows 10 на компютри с Avast

Потребители, които работят на компютри с операционна система Windows 10 и използват антивирус Avast, не могат временно да инсталират обновлението April 2018 Update (Windows 10 1803), поради проблеми между двата продукта.

Microsoft прибягна до блокиране на ъпдейта, след като по-рано тази седмица се разбра, че някои потребители на Avast се натъкват на проблеми при обновяване на Windows. По-конкретно, на десктопа им се показва черен екран без икони, а в някои случаи излиза и съобщение за грешка на син екран.

В момента потребителите на Windows 10 и Avast имат само два варианта за действие – да изтрият антивируса, който е несъвместим с April 2018 Update, или да отложат обновлението, отбелязва Neowin.net.

Avast обаче не смята, че нейният антивирус е виновен за възникналия проблем, след като компанията не е могла да възпроизведе грешките, с които се сблъскват потребителите. Предполага се, че причината е в самото обновление Windows 10 April 2018 Update.
Изследването на проблема продължава съвместно от Avast и Microsoft, но към момента все още няма решение. Очаква се в най-скоро време двете компании да установят причината и потребителите да получат обновление, коeто отстранява грешката.

Източник technews.bg