Камера на Живо от Центъра на Разлог

Oлимпийски и световен шампион открива сезона в Банско

Традицията едни от най-великите скиори за всички времена да откриват сезона в Банско ще продължи и тази година.

Австрийският алпиец Патрик Ортлиб, който е олимпийски и световен шампион, официално ще даде старт на 16-ата зимна кампания в пиринския курорт на 15 декември.

51-годишният някогашен феноменален спускач се завръща на Бъндеришка поляна след откриването през 2009 година, когато бе в Банско за първи път.

Той прие поканата да дойде отново и също ще донесе подарък за превърналата се вече в музей на ските Стена на славата в култовия бар „Хепи Енд“.

В славната си кариера Ортлиб печели олимпийското злато през 1992 година на Игрите в Албервил (Франция), където триумфира в спускането – неговата коронна дисциплина. Четири години по-късно Ортлиб взема и световната титла в Сиера Невада (Испания). Там също е на върха в спускането, информира dir.bg.За Световната купа, в която дебютира на 21 години, има 4 победи и 20 подиума, а 60 пъти се класира в топ 10.

През 1994 година Отрлиб печели с спускането на легендарната австрийска писта „Щрайф“ в Кицбюел. Той прекратява блестящата си кариера през 1999 година след контузия на тренировка пак на „Щрайф“. В последствие влиза в политиката и е избран за депутат от крайно дясната Национална партия. Към днешна дата се занимава с бизнес и притежава 4-звездния хотел „Монтана“ в ексклузивния алпийски курорт Лех.