Камера на Живо от Центъра на Разлог

Oригинален символ, демонстриращ волейболните традиции, пред зала „Септември“ в Разлог

Разлог е град с традиции – в изкуството, в музиката, в танцовото изкуство, традиции и в спорта. И спортът е от онези дейности, които ознаменуват Разлог с победи и постижения, градят история и се превръщат в традиции.

Един от спортните символи на Разлог е волейболният клуб “Пирин Разлог”, който се гордее с над 70-годишната си история. През годините с всички състезатели оставили в историята името си, с всички титли, клубът допринесе името на града да се превърне в синоним на спортна слава. Десетки са последователите, млади волейболисти тренират с ентусиазъм и готовност, с желание и те да донесат победи и титли.

Спортната слава на Разлог – волейболът, е един от  символите на града. Съчетано с нагласата Разлог да бъде цветен и зелен и същевременно да бъде поставено едно олицетворение на тази слава, община Разлог реализира изключителен проект, който дава отлична визия за това, че волейболният клуб на града е победител с дълголетна история.На зелените площи пред спортна зала „Септември“ е изграден символът на волейбола, а именно волейболната топка. Така залата има своята символика, че това е мястото, източник на спортна слава. Място на победи и спечелени титли. Мястото, където подрастващите се възпитават в отборен дух, ваимопомощ и дисциплина.